31 Aralık 2012

Yeni yil resimleri





Dikis kurs binasimizin girisi Noel ve Yeni yil icin suslendi, eh artik yeni yila girebiliriz.

BUTUN DUNYA ICIN GUZEL BIR YIL OLMASI DILEGI ILE...

27 Aralık 2012

Fransizca Kursu

Belcika'ya 2006 yilinda geldim, 2007 yilinda fransizca kursuna basladim. Haftada iki gun yani 8 saat idi. Ikinci yil baktim saatler yeterli degil ogrenmek icin, ( ee tabi yasida gozonunde bulundurursak, hic kolay degildi benim icin, ki birde kabiliyetsizimki dil konusunda o kadar olur yani:)) ikinci bir kursa gitmeye karar verdim:) biz iki ana kasabanin tam ortasinda oturuyoruz, ikinci yil her iki kasabada da kursa basladim, gel gorki her iki kasabada da hocam ayni hatundu:))( en ondeki pempe penyeli) Bu Lessine kasabasindaki kursumuzun noel kutlamasi...
Aslinda bu kasaba flaman bolgesinde kalmasina ragmen, fransizca konusuluyor...


Buda bizim bagli bulundugumuz Ath kasabasindaki dil kursumuzun noel kutlamasi. Buradaki katilimin az olmasinin sebebi, hem ikinci sinifta kisi sayimiz azdi, hemde noel tatilinden faydalanarak cogu arkadasimiz ulkelerine gitmisti:)

Bu ulkede dikkati ceken ilk sey; iki kisi biraraya geldiginde (erkek yada kadin farketmiyor) konustuklari sadece iki sey var, yemekler ve kopekler:)
Eger cok iyi hayvanseverseniz, yada iyi bir asci, yada gurme iseniz, cok keyifli sohbetler yapabilirsiniz::))))


15 sekle giren sal ornegi

Buda yine Derya Baykal'in programindaki 15 sekle girebilen sal modeli. Bunu deneme amacli kahverengi ipe kahverengi pul dizerek ordum, baktim guzel oldu, kizkardesim icin krem rengi kendinden pullu ip ile ordum. pullu ipler cok ince oldugu icin icine ayni renk tiftik ince ip kattim, cok chic oldu:)
Fotograflarin pikseli cok yuksek oldugu icin 15 seklin hepsini yayinlayamiyorum:((


Sis ile orgu sal modeli



Bu salida yine iki sene once kardesimin esi icin ormustum, 

Cok modelli orguler:)

Iki sene once ormustum bunu, Derya Baykal'in programinda gormus cok begenmistim 3-4 sekle girebilen bir model: 1. model bolero



2. model disari cikarken atki

3. model tek kollu kazak
4. model hirka oluyor ama onun fotografini cekmemisim:((


Guldane hanim, umarim anlatabilirim:)
Gerekli malzemeler; 250 gr nako 
6-7 numara sis

90 cm olacak sekilde ilmek atiyoruz ve haraso olarak 30 cm kadar bir dikdortgen oruyoruz; bu beden olacagi icin kendi bedeninize gore 30 cm'i  kisaltabilir yada uzatabilirsiniz, (ben 40 cm yapmistim ipim biraz inceydi cunku).


Daha sonra ordugumumuz dikdortgeni ikiye katliyoruz, (kesik cizgiler kat yeri) ve kirmizi ile cizili olan yerleri dikiyoruz, kolu olusturmak icin.


Ve son adim; kol cikardigim yerlere istedigimiz modelde kol oruyoruz,
Hem hirka hemde bolreo olarak kullanacagimiz icin bedenin alt kismina daha genis ve uzun bir model, ust kismina ise daha kisa bir model uyguluyoruz
Veeeee 4 sekle girebilen boleromuzu gule gule giyiyoruz:))
(cizimlerim harikadir tek kelime istemem:))))
Tek kollu kazak olarak giyerken hirka modelinde giyip onden bagliyoruz, sonra bir kolu cikartip bagcigi cikarmadigimiz kol tarafina kaydirip, cikardigimiz kolu diger kolun ustune giyiyoruz:) 
Umarim anlatabilmisimdir:) Takildiginiz yer olursa seve seve anlatirim:)

Bu arada internetten Deryali gunler sihirli pelerin diye girip orijinaline bakabilirsiniz, Filizce super yapmis:)

26 Aralık 2012

Ucretsiz dikimevi

Burasida terzihane:) Burasi oturdugumuz kasabada sadece carsamba gunleri sabah 8'den Oglen 12'ye kadar hizmet veren ucretsiz bir terzi evi. Sokugu olan, birsey dikmek isteyen, kendi beceremedigi icin pantolon pacasi yaptirmak isteyen, sokulen bir giysiyi diktirmek isteyen, kisacasi dikisle ilgili akliniza gelebilecek ufak tefek seyleri yapabileceginiz yada yaptirabileceginiz , belediyenin halkin hizmetine sundugu, butun arac gereclerin bu atolyeye ait oldugu bedava bir yer. Masanin uzerindekilerin bir kismi bebek battaniyesi, bir kismida Dukas  kutlamarinda giyilecek kostum olacak. Burada oturma odamizdaki meridien koltuga ortu diktim:) Ama fotograf cekmemisim:) Yarin cekip ekleyecegim, yazi onden gelsin dedim:))

Yuzuk toparlayici

Aslinda suslu bir hatun degilimdir, hatta pasakli bile sayilabilirim:)) Taki falanda sevmem ve kullanmam, yuzuk disinda:) Ama nerde ucuk, nerde koca tasli yuzukler var onlari arar bulur ve takarim:) Yuzuklerim cogalinca, buyuk oglumun aldigi gitar kutusundan cikan  strafor kopukle, bu yuzuk toparlayicisini yaptim. Gerci yuzuklerimin hepsi burada yok, cunku yer kalmadi:)) 

Braine-le Compte Dikis Kursu

Belcika'ya gelip dil kurslarinda derdimi anlatacak kadar fransizca ogrendikten sonra, elbiselerimi dikecek kadar kurslarina gideyim dedim; bana en yakin kurs; 36 km uzaklikta Braine-le Comte kasabasindaki Promation Social'in (halkevi gibi) dikis kursuydu. Kotunun iyisi diye basladim:) Haftada bir gun 3 saat idi. Oraya iki hafta devam ettim, ve bu sure icerisinde bir ceket burada, bir pantolon, bir etek ve bir elbise diktim; Daha sonra daha yakin da ( 10 km)  bir kurs bulunca bu kursu biraktim. Kurs profosorumuz madame  
Nancy cok tatli bir hatundu (bakiniz mavi degaje yaka kazakli olan). Ilk Paris seyahatimi de bu kurs ile gerceklestirmistim:))

20 Aralık 2012

Temel Kalip ile dikilen ilk elbisem:((



Bugun guya benim dogumgunum. Ama gunun butun guzelliklerini sukufe yasiyor, elbiselerin birini giyip birini cikariyor, gicik sey ne olacak:(( 


Lille kumas fuarindan cok begenerek aldigim kumas bu;etek ucundaki desenini cok begenip, daha tezgahta iken modeli kafamda tasarlamistim.





Kursta temel kalip cikardik( ama ne cikarma:( az kalsin kursu birakiyordum) Benim bildigim temel kalip kusursuz olur ve modelleri o kalibi kullanarak cikarirsin, yok bu oyle degil, sag omuz dusuyor, sag kol kasma yapiyor, arka pensleri kapattik, bir daha acilmamak uzere:( hocamiza sorarsaniz coookkkk guzel oldu,  yuru bee ne guzeli:(( Coookkkk kizginim coooookkkkk..).
elimden geldigi kadar evde kendim duzelttim, ortaya bu elbise cikti
( Hatalarimi gorenler soylesin lutfen ki daha iyisini yapabileyim...)



Google amcanin chicligi:))

Doğum günün kutlu olsun mevlüde!

Google'in bugunku goruntusu. Sanirim bana ozel:)) Sagolasin Google amcaaaaaaa:))

Dikis etkinligi aralik modeli

 Yaka kullanmadigim zamanlarda sade kullanirim diye yakasini cift igne ile gectim, fakat gozume biraz bos gorundu, oylesine yakasina bunu kullandim, ama kararsiz kaldim boylemi yapsam? sademi biraksam bilemedim.:((
Burada da yaka kol ve etek ucundaki cift igneyi gostermek istedim ama kol niye boyle camasir suyuna bulanmis gibi cikti anlamadim:))

Ve bu arada bu kumasin tersi:) On yuzu bana pek bir acik renk geldi, icinin koyu grisini daha cok begendigimden tersyuz ettim kumasi. Daha agir durdu rengi bana gore:))
tersi oldugu belli oluyormu sizce?????

dikis etkinligi aralik modeli

Yaka olarak ben danteli tercih etmedigim icin, Burda Ocak/2013 te verilen bir yakayi kullandim. kece uzerine boncuklarla susledim. (yaka uzerindeki beyazlar sabun izidir:)) Bel kismindaki buzguyu kapatmak icin kemer kullandim, cunku buzgulu halinin pek yasima gitmeyecegini dusundum:)
Normalde model diz alti idi, ama ben cizmelerle kombinde dizustunun daha yakisacagini (ve elbiseyi kisin giyecegim icin, yunlu ya hani ondan:)) dusundugumden biraz boyunu kisalttim; Fermuar kullanmadim, cunku kumasim triko oldugu icin gerek kalmadi:) 

Dikis etkinligi aralik modeli



Dikis Etkinligi Aralik sayisi 133 nolu elbiseyi bende diktim. Modeli begendimmi? Cok degil, ama mizikcilik yapmamak, ilkine katilamadigimdan bu aya katilmak icin diktim:)). Kendimce alternatifler urettim kombin icin.
Tabi fotograf cekecek kimse olmadigi icin sadece Sukufe ile idare edecegiz:) Kendi uzerimdede insallah goruntulerim bir gun.Yaka, kol ve etek kisimlarini cift igne ile diktim. Kumasim biraz ince oldu ama yunlu bir kumas oldugu icin idare eder:))

Sapka Zamani

Yaraticilikmi yoksa malzemesizlikmi? :)
Sanirim ikincisi:)))

Sapkayi bitirmek icin son siraya geldigimde baktim kenarlari disa dogru kivriliyor ki ben bundan hic hoslanmadim, bir turlu kenar icin kullanilan esnek metallerden bulamayinca:) eski bir cep telefonu sarjinin kablosunu kullandim. Ek yerinin gorunmemesi icinde ustune boyle bir kucuk fiyonk kondurdum:))

Eh sapkam bittigine gore artik tekrar kar yagabilir:)

Kece gullu orgu sapkam

Evet kis geldi, sapka zamani simdi; Bu sapkadan bir suru ordum, hepsini hediye ettim. Kis geldiginde birde baktimki kendime ormemisim. kambersiz dugun olmaz dedim, benimde olsun bir tane:))
Sapkayi ordum fakat suslemesini yapmak icin cicege ihtiyacim var ama ben keceden cicek yapmayi bilmiyorumm:(( Derkennnnnn Sevgili Cicibiciisler'in sahibesi Ayser hanimcigim  imdadima yetisti:)) Kendisinden yardim istedigimde sagolsun beni kirmamis ve blogunda keceden gulun nasil yapildigini sahane bir sekilde anlatan bir post hazirlamis. Sonucmu???

Sanirim oldu:) Evet Ayser'cigim aferini haketmismiyim:))

Yardimlarindan dolayi tekrar tekrar tesekkurler CICIBICI AYSERRRRRR

03 Aralık 2012

Dunya Engelliler gunu


  • 3 ARALIK DÜNYA ENGELLİLER GÜNÜ..
Engelli olmak hiçbir şey yapamamak değildir. Bizi yapamadıklarımızla değil, Yapabildiklerimiz Ve Sizlere benzeyen yanlarımızla GÖRÜN.
    ‎3 ARALIK DÜNYA ENGELLİLER GÜNÜ..
    Engelli olmak hiçbir şey yapamamak değildir. Bizi yapamadıklarımızla değil, Yapabildiklerimiz Ve Sizlere benzeyen yanlarımızla GÖRÜN.

Buna baslik bulamadim:)) Ama mutlaka herkes bu linke TIK lamali diye dusunuyorum:)

Oncelikle daha once paylasmadigim icin hepinizden ozur diliyorum:((

Aslinda paylasimci bir insanim,  asla bencil olmadigimi dusunuyorum. Ama valla unutmusum arkadaslar:)

Ben bu siteyi nerden buldugumu hatirlamiyorum ama cok uzun zamandir kullaniyorum.

Umut ediyorum ki sizlerinde isine yarar.

Bircok markanin resimleri ile kaliplarinin bulundugu bir site, kim akil edip yapmissa,  butun markalari tek bir site altinda toplayip, biz dikisseverlere cok buyuk bir iyilik etmisler:)))

Eger ilginizi cekti ise asagidaki linke TIKTIK :))

http://printsew.com/index.switch.php

02 Aralık 2012

Lille'deki kumas fuari ganimetlerim:)




Kenarda gordugunuz siyah deri arabamiz icin:))
Mercedes jipin arkasindaki teker icin kilif dikecegim, Sattigimiz mercedes'ten orijinal kilifi almadik diye basimin etini yiyip duruyordu esim. Bu deriyi gorunce alalim kilif dikeyim buda benim sana kiyagim olsun dedim, cok mutlu oldu:))))
Buda onun ganimeti:) Tabi ucundan azicik asiracagim. Yeni aldigim cizmelerime diy projesi var cunku:))))

Diger bir karli alisverisimde; surjeteus'lerime ( overlok makinalarima) aldigim ipler oldu, magazadan tanesini 2,5 euroya alirken, fuardan 8 tanesini 10 euroya aldim:)) 
citcitlar, thermocollant, patron kagidi ve dikis sokmek icin zimbirti aldim; Bittiiiiiiiiiii:)

M U T L U Y U M M M M M M M M M :)))))

Bu yesil kumasi esim cok begenmis, ben baska tezgaha bakarken , aceleyle gelip kolumdan cekistire cekistire goturdu beni bu kumasin yanina, bunu mutlaka almalisin dedi. Ne kadar metresi? dedim, bilmiyorum dedi. (Sagolsun birseyi cok begendiginde asla fiyatini sormaz, hemen aliyorum der, alir cikar)
Israrlarim karsisinda adama sordu fiyatini, (ben flamanca bilmiyorum, adamda fransizca bilmiyormus, mecburen esime bagimli kaldim:) 
Satici; topuyla alirsaniz 70 euro dedi, yavaaasssss dedim, kac metre var? 13 metre!!! iyide ben ne yapayim 13 metre kumasi?...Diker satarsin dedi, baktim kurtulus yok, peki dedim. Evlat acisi gibi icime oturdu o 70 euro:(( ben o paraya bir suru kumas alirdimmmmmmm...



Bu kumaslar; bu sene cok moda burada. Yunlu penye-triko karisimi birsey:) Herzamanki gittigim magazada metresi 16.80 euro idi pahali diye almiyordum:)) fuarda saticinin elinde cok az kalmisti, sanirim bitirmek icin indirime koymustu, metresini 9 euro'dan aldim. Tek karli alisverisim bu oldu sanirim



Bunuda ben begendim ve aldim. Etek kisimlarina dusen desenini begendim, hemen elbisenin modeli canlandi gozumde:) Parca olarak satiliyordu, parca basi 10 euro ( 2,5 metre) Orme triko;;;


Fuar ganimetlerime toplu bakis...



iki yonlu polar kumas, evin icinde giymek icin kocaman cepli hirka tarzinda birsey yapmak istiyorum, bakalim ne cikacak bundan; metresi 10 euro. 2 metre aldim umarim yeter:)


LILLE Kumas fuari

Dun kumas fuarindaydim, giderken aklimda birsuru fotograf cekmek vardi. Burada heryil yilin belli gunlerinde belli sehirlerde kumas fuari kuruluyor, ilkini kacirinca (aslinda kacirmadim, arabama el koydular gidemedim:((
esim halime cok acidi, cocuk sevindirmek sevaptir diye dusunmus olmaliki Lille'de yapilan bu fuara elimden tutup goturdu:)) Kapidan cikarken elimdeki valizi gorunce bayagi bir panikledi, (sanirim onu batiracagimi dusundu:)) Korkma rahat rahat gezelim, aldiklarimizi rahat tasiyalim diye aldim deyince derin bir soluk aldi:))

Fuara gittigimizde resmen sukutu-hayale ugradim:(( Hic gitmedim ama sanirim kadikoy sali pazari bile daha buyuktu yaninda:)

Bu hayal kirikligi beni nasil etkilediyse artik bir tane bile fotograf cekmeden dondum. Ama eve gelince aldiklarimi fotografladim , hadi bir goz atalim kumaslarima, bakalim begenecekmisiniz:)

Anam birde pahaliydi ki her begendigimi alamadim sadece bakmakla yetindim:((
Iste valizim buydu, hicte buyuk degildi yani:) Niye korktuysa artik:))

01 Aralık 2012

DIKIS ETKINLIGI ARALIK AYI


Dikis etkinligi devam ediyor, bu ayki evsahibi;



Bu ay bir aksilik olmazsa bende varim, sizide bekliyoruz efeniiiimmmm:))